Vandaag besteld

Boekimpressies

Columns

Over Ballet

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Het was zo'n week die van onder tot boven vol gepland zit. U kent dat wel! Krappe tijdschema's, veel te veel afspraken op ver uit elkaar liggende plaatsen, deadlines op dezelfde datum, je liefste oude tante wordt ineens ziek en je autoradio begeeft het.
Mij bekruipt op zo'n moment altijd een efficiënte dadendrang die ik strijk en zet later betreur. Zo ook dit keer. Het autoradio-probleem zou ik even handig en tijdbesparend oplossen.
Een autoradio hoeft voor mij niet veel bijzonders te zijn. Radio 2 moet er op zitten, een zender met klassieke deuntjes, een cassetterecorder voor als ik zelf wil kiezen met welke opera ik meezing en natuurlijk de filemeldingen. Zo'n ding, dacht ik, kan ik net zo goed bij een postorderbedrijf bestellen. Wehkamp bijvoorbeeld adverteert met 'vandaag besteld, morgen in huis'. Ik deed mijn keus, de goedkoopste met RDS (Radio Data System - geeft automatisch filemeldingen door) en greep naar de telefoon. Een aardige telefoniste stond me te woord. Nee, de autoradio kon niet de volgende dag worden geleverd, want hij/zij was niet in voorraad. Het zou de week daarop worden. Jammer, maar niets aan te doen. De avond daarop vond ik evenwel toch een briefje dat er een pakje van Wehkamp was langs gebracht, maar mij niet had thuisgetroffen. De volgende dag zouden ze het tussen 13.00 en 19.00 opnieuw proberen. Ai! Ruime tijdmarge overigens…Ik reorganiseerde mijn schema en belde of ze tussen 16.00 en 19.00 uur konden komen. Dat lukte wel. Precies om 16.00 uur deed ik mijn deur open. Pff… ze waren nog niet geweest. Niet lang daarna ging de bel en werd mij het pakje overhandigd.
Pakjes krijgen is leuk, ook al heb je ze zelf besteld. Ik ging voor het open maken echt even zitten. Zak eraf. Plakband eraf. De opvulling weghalen en jawel hoor, daar was ie dan, mijn nieuwe autoradio in de vorm van een zachtgele design keukenmixer genaamd opera.
Verkeerde bestelnummer opgegeven? Nee, op de bon stond autoradio. Terugsturen dan maar. Dus: pakje weer netjes inpakken, bonnetje erin, naar het postkantoor brengen, in de rij staan, doosje afgeven, bonnetje krijgen. En toen? In een sprint door naar de autoradiowinkel en in tien minuten zo'n ding gekocht! Hoezo 'Vandaag besteld, morgen in huis' Wehkamp?
 
  omhoog Yvonne Philippa - freelance journaliste verder